Home

Mr H. van Schuppen

Mr E. van de Water

Praktijk

Honorering

Route

Algemene voorwaarden

Mr Honoré van Schuppen

Honoré van Schuppen (1971) studeerde in 1997 af in het civiel recht aan de Universiteit Utrecht (richting: publiek- en bedrijfsrecht) en in het fiscaal recht aan de Universiteit Leiden (richting: directe belastingen). Aansluitend trad hij in dienst bij Ernst & Young, een mondiaal werkzaam advies- en accountantkantoor, alwaar hij werkzaam was op de internationale fiscale sectie.

In 1999 trad Honoré in dienst bij Loeff Claeys Verbeke, één van de destijds grootste Nederlandse advocatenkantoren en werd hij beëdigd als advocaat in Amsterdam. Nadat dit kantoor fuseerde met het internationale advocatenkantoor Allen & Overy, was hij daar enige jaren werkzaam in het (fiscale) ondernemingsrecht.

Vervolgens heeft Honoré zich meer toegelegd op de algemene civiele praktijk met een nadruk op ondernemings- en insolventierecht bij een middelgroot Amsterdams kantoor.

Honoré rondde in 2005 de postacademische specialisatieopleiding ‘Corporate Structures’ van de Grotius Academie af. In 2006 rondde hij de specialisatieopleiding ‘Insolventierecht’ af van INSOLAD/Grotius Academie waarna hij lid werd van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten INSOLAD.

In 2006 startte hij samen met Ernst van de Water 'Van Schuppen & Van de Water Advocaten'. Honoré is actief op het terrein van het ondernemingsrecht, het insolventierecht, het vastgoedrecht en het procesrecht.

Hij adviseert en procedeert voor zowel bedrijven als particulieren. Met name in het ondernemings- en insolventierecht beschikt hij over specialistisch kennis en hij adviseert en procedeert op deze vakgebieden met grote regelmaat. Hierbij betrekt hij tevens de fiscaal juridische aspecten en, indien nodig, de economisch strafrechtelijke aspecten. Het voeren van civiele procedures vormt een belangrijk onderdeel van zijn praktijk. Naast het voeren van kort gedingen en overige procedures voor de (reguliere) civiele rechter, behoren procedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam tot zijn expertise.

Honoré adviseert en procedeert met regelmaat in aansprakelijkheidskwesties. Zowel procedures in verband met bestuurdersaansprakelijkheid als procedures in verband met de aansprakelijkheid van vrije beroepsbeoefenaren, en het daarmee verband houdende tuchtrecht, behoren tot zijn werkzaamheden.